2008/09/21

Kráter // Crater

Ez a süti pudingból, tésztából és mázból készül.
This dessert is made from custard, cake and glaze.

Elsőként a pudingot készítem el.

Hozzávalók: 2 csomag puding (vaníliás, puncsos, stb.), 9 dl tej, 6 evőkanál cukor.
A pudingot megfőzzük és félrerakjuk kihűlni. (Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje.)
A 2 csomag puding lehet 1 féle vagy 2 féle is. Én 1 vaníliásat és 1 puncsosat főztem, 4,5-4,5 dl tejjel.

First I prepare the custard. Ingredients: 2 packs custard-powder (vanilla, punch, etc.), 0,9 l milk, 6 tablespoons sugar. Prepare the custard as it is told on its packaging and cool it. (Rear sometimes, so there won't be film on it.) The 2 packs custard-poweder can be the same or different taste. I cooked 1 vanilla and 1 punch, with 0,45-0,45 l milk.


Amíg a puding hűl, összeállítom a tésztát.
Hozzávalók: 5 tojás, 250 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 250 g liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor.
Az 5 tojás sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a lisztet, a kakaóport és a sütőport, a végén pedig a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojásfehérjét.

While the custard cools, I prepare the cake.
Ingredients: 5 eggs, 250 g sugar, 1 pack vanillin sugar, 0,1 l milk, 0,1 l oil, 250 g flour, 2 tablespoons cacao-powder, 1 pack baking powder.
In a bowl, mix the 5 egg-yolks, the sugar and the vanillin sugar. Add the milk, the oil, the flour, the cacao-powder, the baking powder, one after the other. In another bowl, beat egg whites, using an electric mixer. Add it to the cake.


A tésztát sütőpapírral kibélelt vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, és kanállal beleszaggatjuk a pudingot. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Preheat oven to 180 °C. Place baking paper in the oven pan (or spread it with butter/margarine). Put the cake into the pan, and tear the custard with a tablespoon onto the top of the cake. Bake until a cake tester comes out clean.

Mialatt sül, elkészítjük a mázat.
Hozzávalók: 2 pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Csak össze kell keverni a hozzávalókat, és a sütőből forrón kivett sütire öntjük, egyenletesen elkenjük. Ettől lesz "kráteres". Miután kihűlt, felvágjuk, tálaljuk.

While the cake is in the oven, I prepare the glaze. Ingredients: 2 cup of sour cream, 4 tablespoons powdered sugar, 1 pack vanillin sugar. Just mix the ingredients, and smear the top of the cake right after you take it out of the oven. The cake will look like a "crater" because of this glaze. When it cools down you can cut it into slices and serve.


1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu