2008/09/03

Hintett rétes // Bestrewed strudel

Nagyon egyszerű, és nagyon finom. :) Kell ennél több? :)
It is very easy to prepare this cake, and it is delicious. :) What more could we wish for? :)

Hozzávalók I // Ingredients I:
  • 6 dl liszt // 0,6 liter flour
  • 30 dkg cukor // 0,7 lb sugar
  • 2 csomag vaníliás cukor // 2 packs vanillin sugar
  • 1 csomag sütőpor // 1 pack baking powder
Hozzávalók II // Ingredients II:
  • 6 dl tej // 0,6 liter milk
  • 20 dkg margarin // 0,2 lb margarin
  • 2 tojás // 2 eggs
Kell még hozzá // Also needed:
  • 50 dkg túró // 1,1 lb curd cheese
  • 1 doboz barackkonzerv (lehet több is) // 1 can (about 400g) tinned peach (it might be more)

Elkészítés: Hozzávalók I-et összekeverem. Hozzávalók II-őt összekeverem egy másik edényben. A lisztes keverék felét egyenletesen leszórom a kivajazott magasfalú tepsibe, megszórom a túróval, a felaprított barackkal, majd a maradék lisztes keverékkel. Az egészet meglocsolom a tejes keverékkel, és 170 fokon kb. 50 percig sütöm.

Preparation: Mix Ingredients I. In another bowl mix Ingredients II. Spread butter/margarine into an oven pan with high edge, bestrew the oven pan with half of the mixed Ingredients I. Bestrew it with the curd cheese and the cut up peaches, and with the other half of the mixed Ingredients I. Pour on the milky mixture (Ingredients II). Bake at 170 °C for 50 minutes.

Nincsenek megjegyzések: