2008/09/06

Kapros patisszonos csirke/pulyka // Chicken/turkey with patisson and dill

English version later!
Ezt az egy egyszerű, de nagyszerű ételt sikerült főznöm néhány napja.
Íme, a recept:

Hozzávalók:

1 db patisszon (az enyém 700 g körüli volt)
a patisszon súlyánál kicsit kevesebb csirke- vagy pulykamell (én 600 g-ból készítettem)
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só vagy ételízesítő
1 kis csokor kapor (vagy 1 púpos teáskanál szárított)
1 csokor petrezselyem
késhegynyi bors

1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A húst kockákra vágom, hozzáadom a sót, és az olajon, fedő alatt átsütöm. Közben a hagymát apróra vágom, majd a patisszont megmosom - ha csúnya a héja, meghámozom -, a húshoz hasonlóan kockákra darabolom. Amikor a hús átsült, rádobom a hagymát, a patisszont és a fűszereket. Felöntöm kb. 2 dl vízzel, sózom, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom (kb. 15 perc). A tejfölben elkeverem a lisztet, felengedem egy kevés vízzel, és behabarom. 1-2 percig még főzöm, és kész. :)
Az eredmény egytálétel. A patisszon-hús arány tetszés szerint változtatható. Az általam elkészítettben talán lehetett volna kicsit több patisszon, de rizzsel is el tudom képzelni.

Nincsenek megjegyzések: