2008/08/26

Tejszínes pulyka / csirke // Turkey / chicken with cream

Ma ezt ettük ebédre. Nagyon finom, így sokszor készítem. :)
Today we had this meal for lunch. It is tasty, so I make it frequently.

Hozzávalók / Ingredients:
1 kg pulykamell / csirkemell // 2,2 lbs turkey or chicken breast
2 fej vöröshagyma // 2 onions
2 dl tejszín // 200 milliliter cream
3-4 evőkanál liszt // 3-4 tablespoon flour
// salt
őrölt bors // ground pepper
majoranna // marjoram
olaj // oil

Elkészítés:
Az összevágott hagymát kevés olajon fonnyasszuk meg. Tegyük rá a kockákra vágott pulykamellet, sóval, borssal, majorannával ízesítsük. Lefedve főzzük. Amikor a hús már kész, ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a liszttel, és gyorsan összekeverjük. Forraljunk rajta egyet, hogy krémes állagú legyen. Rizzsel és/vagy krumplipürével tálalom. Ma céklát is ettünk hozzá.
Preparation:
In a large pan, heat oil and cook the chopped onion until it is tender. Cut the turkey into strips, add to the pan, and add salt, ground pepper and marjoram also. Cook it covered for 20 minutes. Stir sometimes. When the meat is cooked, add the cream, bestrew with the flour. Blend quickly. Boil for 1-2 more minutes till it gets creamy. Serve with rice or mashed potatoes. Today I served beets too.

Nincsenek megjegyzések: